20 Жовтня 2022
Новини

По енергосистемі України росія завдала близько 300 ударів

По енергосистемі України росія завдала близько 300 ударів

Близько 300 ударів різними видами озброєння з початку минулого тижня росія завдала по енергетичній системі України.

Щоб допомогти енергосистемі, бажано скоротити споживання по всій країні на 20%. Про це міністр енергетики Герман Галущенко розповів в ефірі телемарафону, - пише Слово і Діло.

«З минулого понеділка і до сьогодні у нас було сумарно близько 300 ударів – ракетами, артилерією, дронами – по енергосистемі», – заявив Галущенко.

Він сказав, що влада готується до сценаріїв «драматичних ушкоджень» енергосистеми, які вимагатимуть більше часу на відновлення, ніж зараз.

«Це цілий механізм, у якому задіяні всі державні органи майже, військові адміністрації на місцях. Все це буде відповідним чином комуніковано громадянам: умовно, де буде можливість отримати електроенергію, тепло, зарядити мобільні телефони, отримати зв'язок тощо», – розповів голова Міненерго.

Поки що ж потрібно добровільно знижувати споживання електроенергії. «Коли цього не вистачає, відповідно ми, з урахуванням обстрілів та пошкоджень енергосистеми, змушені вводити вже примусові обмеження», – сказав міністр, зазначивши, що результат добровільного скорочення споживання є. У перші дні після обстрілів воно становило близько 10% – досить непоганий результат.

Ідеально, за словами Галущенка, було б скоротити споживання електроенергії на 20%: «Це просто критично допомогло б нашій енергосистемі».

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, по всій Україні ввели обмеження на електроенергію через обстріл окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія
В тему

Останні матеріали