20 Жовтня 2022
Новини

Яка ситуація в областях України

Яка ситуація в областях України

По вісьмох областях України за минулу добу російські війська завдали ударів.

Про це повідомили Суспільному у зведенні військово-цивільних адміністрацій.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Полтавщині, Кіровоградщині, Сумщині, Житомирщині та Київщині.

Чернігівщина: за минулу добу — 5 обстрілів із мінометів, скидання боєприпасів із БПЛА на Чернігівський та Новгород-Сіверський райони. З них один — вночі, біля села Миколаївка Семенівської громади Новгород-Сіверського району, із мінометів. Без втрат та руйнувань

Учора сили ППО збили 3 ракети, одна з яких — над Черніговом (4 постраждалих, із них двоє — у важкому стані).

Запорізька: сьогодні зранку росіяни завдали ракетного удару по території дитячої спеціалізованої школи в смт Комишуваха. Інформація щодо руйнувань та жертв уточнюється.

На Дніпропетровщині російські війська ударили по Криворізькому району. Поцілили по промисловому підприємству та енергетичному об’єкту. Сильні руйнування. На місці влучань працюють усі служби. Попередньо, люди не постраждали.

Харківщина: минулої доби війська рф обстрілювали населені пункти Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Вчора з артилерії обстріляли Вовчанськ, зруйновано будівлю магазину. Також з артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів: Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве, Стрілеча, Берестове, Кислівка та Першотравневе.

Протягом доби з пораненнями госпіталізовано 78-річного мешканця Ізюмського району.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують розмінування звільнених територій області, за добу вони знешкодили 657 вибухонебезпечних предметів.

В області залишається висока мінна небезпека. Вчора в Ізюмському районі на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. 2 людей загинуло, ще 4 отримали поранення.

Луганщина: минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаку військ рф поблизу Білогорівки.

Авіація Сил оборони завдала десять ударів. Підтверджено ураження шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили шість крилатих ракет, гелікоптер Ка-52 та 14 БпЛА, з них — 14 "Шахедів".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, станцію РЕБ та шість інших важливих об’єктів, включаючи міст та понтонну переправу військ рф.

За добу росіяни із різних видів озброєння обстріляли територію поблизу населених пунктів Ковалівка, Новоєгорівка, Новолюбівка, Греківка, Надія. Позиції захисників Луганщини росіяни 22 рази обстріляли з артилерії та мінометів, а також завдали 4 авіаудари.

Донеччина: вночі — обстріли по лінії фронту. На ранок було відносно тихо. У деокупованих населених пунктах Святогірської та Лиманської громад видають гуманітарну допомогу, пенсії, матеріальні виплати.

Продовжуються роботи з відновлення електрики та водопостачання у селища Хрестище, Маяки Святогірської громади. За минулу добу на Донеччині одна людина загинула, 5 — поранених.

Миколаївщина: за інформацією повітряного командування "Південь", вночі після атаки Миколаївщини ударними БпЛА Shahed-136 дев’ять дронів збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь", по два безпілотники знищили воїни ВМС та Нацгвардії, ще один — поліція.

Вночі війська рф знову атакували Миколаїв ударними безпілотниками-камікадзе Shahed-136. Чотири дрони поцілили в один з навчальних закладів міста. Ще один безпілотник впав на закриту приватну територію. Внаслідок цього на відкритих територіях виникли дві пожежі, які були оперативно ліквідовані. Без жертв та постраждалих. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Вночі росіяни завдавали ударів з міномета в напрямку Очаківського порту, його акваторії та по рекомендованих морських шляхах. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється. Вдень та ввечері 19 жовтня були обстріли Широківської громади, внаслідок чого один будинок зруйновано та ще один пошкоджено. Постраждалих немає.

Херсонщина: тривають активні бойові дії. Окупанти знову обстріляли Бериславський район. Зафіксовані значні руйнування цивільної інфраструктури. Серед цивільного населення є загиблі і поранені.

За інформацією ОК "Південь", війська рф ведуть оборону та намагаються утримати зайняті рубежі. Продовжують завдавати вогневого ураження позиціям ЗСУ вздовж лінії бойового зіткнення із застосуванням авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів.

Двічі росіяни обстріляли з РСЗВ "Град" і "Ураган" нещодавно звільнені Петропавлівку і Трифонівку. Без втрат. Авіація рф завдала 3 удари в район Давидового Броду.

Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по опорних пунктах та місцях зосередження сил та засобів росіян.

За інформацією Командування Повітряних Сил, у Бериславському районі ЗСУ знищили російський ударний гелікоптер Ка-52.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему