20 Жовтня 2022
Новини

На Миколаївщині за ніч збили 14 іранських дронів

На Миколаївщині за ніч збили 14 іранських дронів
російські окупаційні війська в ніч проти 20 жовтня атакували Миколаївщину дронами-камікадзе Shahed-136. 

Українські військові знищили 14 таких безпілотників. Про це повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

Так, дев’ять дронів збили сили протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» Повітряних сил ЗСУ.

По два безпілотники знищили бійці Військово-Морських Сил та Національної гвардії, ще один — збили співробітники Національної поліції.

У командуванні повідомляли, що Збройні сили за 36 днів (станом на 19 жовтня) збили вже 223 дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва. Зараз українські бійці збивають 85% цих безпілотників.

До слова, від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. Однак країна постачає російським військам свої бойові дрони-камікадзе, які окупанти останнім часом активно використовують в Україні.

Іран офіційно відкидає звинувачення в постачанні зброї для російських військ, а самі окупанти намагаються замаскувати іранське обладнання під російською назвою «Герань-2».

Нещодавно іранські чиновники анонімно підтвердили для Reuters плани передати росії додаткові безпілотники та балістичні ракети класу «земля — земля». Вони також заперечили, що передання зброї порушує резолюцію Радбезу ООН, і заявили, що територія використання безпілотників — «це не проблема продавця».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, миколаїв
В тему

Останні матеріали