15 Жовтня 2022
Новини

Два співробітника ФСБ та ПВК Вагнера попросили притулку у Франції та дають свідчення

Два співробітника ФСБ та ПВК Вагнера попросили притулку  у Франції та дають свідчення

Співробітник ПВК Вагнера та працівниця ФСБ запросили політичний притулок у Франції.

Про це голова проекту Gulagu.net Володимир Осєчкін розповів The Insider.

 За його словами, зара з вони надають свідчення, які допоможуть міжнародному розслідуванню військових злочинів Росії. У свідченнях представлені і корупційні схеми ФСБ, та історії створення ПВК Вагнера як «філії» ГРУ, каже Осєчкін. За його словами, за останні місяці вже кілька співробітників спецслужб змогли виїхати з Росії та попросити притулок. Вони також дають свідчення.

«Одна людина має відношення до роботи штабу та команди Пригожина, друга — співробітниця ФСБ. Обидва опинилися в одному літаку і обидва надіслали, згідно з правилами, свої посадкові талони. Тому, побачивши майже ідентичні посадкові з однаковими відмітками, ми вирішили, що дві різні особи відправили нам один квиток, потім придивилися і з'ясували, що одна сидить у 28 ряду, друга — у 29-му. Обидва синхронно пішли запитувати політичний притулок та міжнародний захист, це виглядало дуже дивно — кожен з них вирішив, що другий тут до душі. У французької поліції та служби безпеки аеропорту також виникли підозри, ситуація нестандартна.

Зараз кожен із цих людей даватиме свідчення про військові злочини, сподіваюся, у них буде можливість співпраці з міжнародним розслідуванням та надання свідчень щодо Євгена Пригожина та інших осіб путінського режиму. Один із великих зарубіжних телеканалів робить матеріал за свідченнями одного з них. Можу сказати, що вони стосуються того, як було створено ПВК Вагнера при Міноборони РФ при ГРУ, як держава створила систему фінансування та постачання ПВК і як ці секретні підрозділи брали участь у диверсійній роботі на сході України безпосередньо в Луганській області.

Співробітниця ФСБ має досить серйозний інсайд, пов'язаний з документообігом, з великою кількістю важливої інформації, яка буде поетапно опублікована. Там і у зв'язку з вторгненням в Україну, і за процесами, що відбуваються останнім часом, по лінії департаменту контррозвідки та Міністерства оборони.

Зазначу, що європейські країни, у тому числі Франція, — це країни, які надають політичний притулок і захист не тим, хто вдається здавати секрети, а тим, хто перебуває в небезпеці, хто має питання ризику не лише свободи, а й життя, здоров'я. Коли члени путінської системи виходять із неї, вони стають ворогами системи. Ми знаємо багато прикладів. Найгучніша справа — справа Скрипалів, а також справа про вбивство Олександра Литвиненка тощо.

За останні місяці низка людей, які мали пряме відношення до режиму Путіна, залишили Росію, в одну з країн ЄС прилетіла голова одного із судів і дає досить докладні та послідовні свідчення про те, як ФСБ та адміністрація Путіна поглинули незалежну судову систему та підкорили суддів. перетворивши систему на філію, яка приймає трафаретні рішення щодо телефонного дзвінка від кураторів».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, російські спецслужби, франція, війна з Росією, фсб
В тему