15 Жовтня 2022
Новини

Кабінет Міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік

Кабінет Міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік

Кабінет міністрів України  ухвалив постанову «Про затвердження бюджету Пенсійного фонду України на 2022 рік».

Дохідну частину бюджету визначено у сумі 594,2 млрд грн та враховує 386,5 млрд грн власних доходів (у тому числі 355,6 млрд грн суми єдиного соціального внеску, розподіленої на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування), 207,7 млрд грн коштів Державного бюджету України на фінансування пенсійних програм (у тому числі 0,815 млрд. грн. на виплату щорічної разової допомоги ветеранам війни) та 0,033 млрд. грн. коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України випадок безробіття на виплат достроково призначених пенсій.

Витрати бюджету передбачені у сумі 594,2 млн грн та враховують перерахунки пенсійних виплат, які були проведені у 2022 році (індексацію пенсій, перерахунки, пов'язані з підвищенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, у зв'язку з ухваленими законодавчими та іншими нормативно-правовими актами) , а також перерахунки, що відбудуться у грудні поточного року (у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму, встановленням доплати до 2500 грн. особам віком до 70 років, змінами у вирахуванні пенсій по інвалідності особам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС).

У видатках затвердженого бюджету за рахунок коштів Державного бюджету передбачено 0,360 млрд грн на погашення заборгованості за пенсійними виплатами (щомісячного довічного грошового утримання) за рішеннями суду та 0,150 млрд грн – на виплату пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), які не виплачено за період до місяця відновлення внутрішньо переміщеним особам та особам, які відмовилися від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії
В тему

Останні матеріали