14 Жовтня 2022
Новини

Контртерористична операція в білорусі: Макей розповів, що означає введення режиму

Контртерористична операція в білорусі: Макей розповів, що означає введення режиму

У рамках режиму контртерористичної операції в білорусі здійснюються посилений контроль за обстановкою на зовнішньому периметрі кордонів.

Про це розповів міністр закордонних справ країни Володимир Макей, повідомляє Белта.

За його словами, рішення щодо введення режиму контртерористичної операції олександр лукашенко ухвалив після наради з керівниками правоохоронних відомств, спецслужб, керівництвом Збройних сил.

«Не секрет (про це говорили керівники наших спецслужб), що ми отримали інформацію про підготовку низки провокаційних дій щодо білорусі. З усіх можливих напрямків, окрім східного, звісно», – сказав Макей.

«Було оголошено, що у зв'язку з тим масивом інформації, що надходить ззовні, щодо можливих провокацій на прилеглій території нашої країни (аж до того, що була інформація про можливу спробу провокаційного захоплення окремих частин території білорусі) було ухвалено рішення ввести так званий режим контртерористичної операції що було зроблено. В рамках цього режиму здійснюються посилений контроль за обстановкою, посилений контроль на зовнішньому периметрі кордонів. А чи приведе це до напруги між білоруссю та сусідніми державами? Тож давайте подивимося, що відбувається на західних кордонах, що відбувається на південних», – сказав міністр.

Раніше Макей в інтерв'ю повідомив, що лукашенко ввів у країні режим контртерористичної операції.

Нагадаємо, 10 жовтня олександр лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

Окрім того, він звинувачував Україну у «провокаціях» на білоруському кордоні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему