5 Жовтня 2022
Новини

У селі на Харківщині в катівні росіяни заживо закопували людей

У селі на Харківщині в катівні росіяни заживо закопували людей

У селі Піски-Радьківські на Харківщині правоохоронці знайшли катівню, де росіяни знущалися із військовослужбовців.

Про це повідомив начальник Слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Після деокупації області до поліції надходять заяви про колаборантів, злочини армії рф, а також свідчення місцевих жителів.

Так, після звільнення села Піски-Радьківські місцеві мешканці повідомили поліції, що в підвалі одного з домів утримували полонених: місцевих мешканців, АТОвців та полонених із ЗСУ.

«Сусіди постійно чули звідти крики [...] На цю мить поліції точно відомо про катування — закопування в землю заживо та застосування протигаза з ганчіркою, що тліє», — розповів Болвінов.

Він розповів, що у катівні також знайшли фалоімітатор, коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками та лист з опитуванням одного з чоловіків, які були тут.

Поліції вже відомі імена військовослужбовців, над якими знущалися росіяни. Слідчі та прокурори працюють над встановленням усіх фактів, які відбулися в цій катівні.

Напередодні в Нацполіції розповіли, що коли росіяни зайшли в село, вони вигнали місцевих із їхніх домівок і поселилися там самі. Після себе окупанти залишили розграбовані будинки та бруд. А на дверях будинків, де жили, — розтяжки.

Як раніше повідомляли, у межах контрнаступу Сили оборони України на Харківщині з 6 до 14 вересня звільнили приблизно 8 500 квадратних кілометрів та 150 тисяч людей. Тоді у Міноборони повідомляли про 388 звільнених населених пунктів.

За даними обласної влади Харківщини, під тимчасовим контролем росіян залишається ще орієнтовно 6% території області. До контрнаступу було окуповано 32% Харківщини. Правоохоронці вже виявили катівні, зокрема, в Козачій Лопані, Липцях, Куп'янську, Вовчанську, Балаклії та Ізюмі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, харків, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали