5 Жовтня 2022
Новини

Чому ООН досі не направили місію для розслідування удару по Оленівці

Чому ООН досі не направили місію для розслідування удару по Оленівці

На місце теракту в слідчому ізоляторі в Оленівці на Донбасі не може вирушити Місія ООН із розслідуванням через відсутність гарантій безпеки.

Про це речник офісу генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив на брифінгу, пише Слово і Діло.

При цьому, у промові представник генсека відмовився уточнювати, яка саме сторона відмовляється надавати гарантії безпеки членам місії ООН.

«Ми не можемо направити будь-яку місію, не гарантувавши, що маємо всі гарантії безпеки. Є й логістичні проблеми, але перш за все ми потребуємо гарантій безпеки. Поки цього не буде, ми не можемо їх відправити», - сказав він.

Також Дюжаррік підкреслив, що місії ООН потрібне «зелене світло» на всіх місцях. Варто зазначити, що ще на початку вересня в ООН запевняли, що її місія має прибути «в найближчі дні».

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти на основі аналізу фото та відео з місця трагедії, а також супутникових знімків виключають російську версію. Україна досі не має офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в Оленівці.

У вересні окупанти знову обстріляли Оленівську колонію та звинуватили ЗСУ, є загиблий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, оон, донецьк, маріуполь
В тему

Останні матеріали