4 Жовтня 2022
Новини

російські окупанти цікавляться, як здатися в полон

російські окупанти цікавляться, як здатися в полон

Понад 2 тисячі звернень за останні кілька тижнів надійшло від солдатів рф на «гарячу лінію» проєкту «Хочу жити».

Вони запитують, як здатися в полон. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Голова розвідки Андрій Юсов зазначив, що сплеск звернень від росіян спостерігався після успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області та після оголошення мобілізації в росії.

«Тоді почали дзвонити вже не просто солдати, які перебувають на території України в рамках окупаційної армії, а й ті, яких або тільки-но мобілізували, і вони ще на території рф перебувають, або їхні родичі, або навіть люди, які підозрюють, що можуть бути мобілізовані, і про всяк випадок уточнюють інформацію», - зазначив він.

За словами Юсова, повістки в рф у рамках «часткової мобілізації» отримали 100 тисяч осіб. Цих людей відправляють у найнебезпечніші точки фронту.

Міністр оборони рф Сергій Шойгу заявив, що у росії призвали вже 200 тисяч мобілізованих.

Нагадаємо, у росії 21 вересня оголосили мобілізацію. У багатьох містах спалахнули акції протесту, а росіяни масово кинулися виїжджати з країни найчастіше до Грузії та Казахстану.

Сергій Шойгу також повідомляв, що у рамках часткової мобілізації планується призвати 300 тисяч резервістів. Однак, за даними ЗМІ, засекречений пункт указу путіна про мобілізацію дозволяє призвати мільйон росіян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали