4 Жовтня 2022
Новини

Опублікували фотосесію звільненого з полону захисника «Азовсталі»

Опублікували фотосесію звільненого з полону захисника «Азовсталі»
Першу фотосесію захисника Маріуполя Дмитра Козацького (позивний «Орест») опублікували українські фотографи-документалісти Костянтин і Влада Ліберови. 

Завдяки його фото світ дізнався про ситуацію на «Азовсталі». Знімки Дмитра фотографи опублікували на сторінці в Instagram.

Документалісти розповіли, що багато спілкувалися вчора: про Маріуполь, полон і звичайне життя: «Ви почуєте ці історії з майбутніх інтерв’ю. А сьогодні можете просто подивитись Оресту в очі. Вони багато чого бачили».

Також Костянтин і Влада Ліберови наводять слова українського захисника: «У перший день вдома я пішов до барбершопу, підстригся і побрився. Я ніколи не хотів виглядати жертвою».

Фотографи написали, що спробували відтворити у цій серії знімків промінь світла, що пронизує Дмитра, як на фотографії з «Азовсталі», яку він опублікував перед виходом із заводу.

Лише за чотири години після публікації допис набрав понад 36 тисяч вподобань та понад 500 коментарів.

Дмитро Козацький (позивний «Орест») народився в Малині Житомирської області, з 2015 року служить у Маріуполі. Повномасштабну війну він зустрів там же, і з 1 березня разом з іншими українськими військовими тримав оборону на заводі «Азовсталь».

Дмитро відомий також своїми фотографіями: 10 травня на своїй Facebook-сторінці він опублікував серію фото з пораненими військовими, яку підписав: «Мій найболючіший фоторепортаж з "Азовсталі"». Його фотографії публікували українські та світові ЗМІ, а у Києві організували виставку його фоторобіт.

У межах останнього масштабного обміну полоненими Дмитро Козацький нарешті повернувся додому, після 4 місяців у російському полоні. У своєму першому дописі в Twitter після звільнення написав, що «був упевнений, що українці про нас не забувають».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь, полон
В тему