3 Жовтня 2022
Новини

На Харківщині двох колаборантів взяли під варту

На Харківщині двох колаборантів взяли під варту

На Харківщині на бік росіян перейшли податківиця з Куп'янська та житель Ізюма, який добровільно зайняв посаду "поліцейського" в створеному окупантами "районному управлінні поліції".

Їх затримали. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі 3 жовтня.

Податківиці з Куп'янська, яка у березні почала працювати у створеній окупантами "Податковій службі Харківської області", затримали 30 вересня у Чугуєві, куди жінка втекла після деокупації Куп'янська.

За версією Державного бюро розслідувань, вона допомагала окупантам збирати "данину" з місцевого населення, яку окупанти називали "податками": "Саме за її допомоги загарбники ставили на свій облік місцевих підприємців і змушували сплачувати гроші за дозволи на ведення підприємницької діяльності".

Про підозру також повідомили 38-річному жителю Ізюма, який обійняв посаду "поліцейського патрульно-постової служби" в "Ізюмському районному управлінні поліції", що створили окупанти, повідомили у прокуратурі.

"Серед обов'язків колаборанта — охорона адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу з 9 години до 17 години протягом робочого тижня та у період з 9 до 14 години у вихідні", — йдеться у повідомленні.

Нині чоловік перебуває під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему