3 Жовтня 2022
Новини

росіяни підтримають рішення путіна про новий наступ на Київ – опитування

росіяни підтримають рішення путіна про новий наступ на Київ – опитування

Новий наступ на Київ, якщо про такий «завтра оголосить володимир путін», підтримають близько 60% громадян росії.

Водночас 75% росіян підтримають і рішення путіна підписати мирну угоду та зупинити вторгнення в Україну. Про це повідомляє російське видання «Верстка» із посиланням на результати дослідження соціологів із Russian Field.

Опитування також показало, що майже половина росіян – 44% – підтримують ідею проведення мирних переговорів з Україною. І майже стільки ж – 46% – вважають, що війну проти України треба продовжувати.

Частка тих, хто виступає за переговори, за два місяці збільшилася на шість процентних пунктів, а готових підтримати рішення про мирну угоду – на 10 процентних пунктів.

Лише третина росіян (31%) однозначно проти оголошеної мобілізації, 64% – підтримують рішення путіна. Причому, наголошується у дослідженні, рівень підтримки зростає з віком — серед громадян до 26 років більше половини (56%) виступають проти мобілізації, а у віковій категорії старше 44 років цей показник уже перевищує 70%.

Цікаво, що більше половини росіян (54%) не довіряють офіційним даним про втрати армії в Україні. Вірять цифрам від влади 36% опитаних.

Нагадаємо, інше опитування показало, що росіяни, хоч і втрачають інтерес до війни в Україні, але схиляються до того, що її треба продовжувати. Опитування, проведене Russian Field у липні, показало, що 67% росіян не хочуть матеріально допомагати своїй армії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему