3 Жовтня 2022
Новини

Скільки на деокупованій Харківщині зафіксували воєнних злочинів

Скільки на деокупованій Харківщині зафіксували воєнних злочинів

На звільнених територіях Харківщини зареєстрували майже 860 військових злочинів російської армії.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

Слідчі зареєстрували 858 (у тому числі 64 за минулу добу) військових злочинів, скоєних армією рф під час окупації.

З цих кримінальних проваджень переважна більшість (775) зареєстрована за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Ще 68 кримінальних проваджень розпочали за ст.111-1 (колабораційна діяльність) КК України. На звільнених територіях Харківської області продовжується розмінування населених пунктів.

«Працівниками вибухотехнічної служби обстежено територію загальною площею близько 1128,8 га. Вилучено 19406 вибухонебезпечних предметів, знищено – 1286», - йдеться у повідомленнях.

У Харківській ОВА додали, що минулої доби ворог обстрілював населення Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, з пораненнями за добу госпіталізовано 2 цивільних у Чугуївському та Куп'янському районах.

В Ізюмському районі неподалік Балаклії на міні підірвався автомобіль екстреної медичної допомоги. 60-річний водій загинув. 23-річний фельдшер отримав поранення. Крім того, у Харківському районі на міні підірвався та отримав поранення 36-річний чоловік.

Нагадаємо, на Харківщині знайшли тіла п'ятьох людей, які намагалися самостійно евакуюватись. Також на Харківщині розмінували дамбу – дістали 175 кг тротилу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему