2 Жовтня 2022
Новини

Польща завершила будувати огорожу на кордоні з білоруссю

Польща завершила будувати огорожу на кордоні з білоруссю
На кордоні з білоруссю, як повідомив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, завершили будівництво захисного бар'єра.

Про це він написав у Twitter 1 жовтня.

«Нелегальний в'їзд до Польщі наразі неможливий. Сьогодні польський кордон є найкраще захищеним у Європі», — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що у серпні завершила будівництво паркану на кордоні з білоруссю і Литва. Так, на ділянках протяжністю 552 кілометри встановили фізичний бар’єр — огорожу та колючий ріжучий дріт.

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко у відповідь на санкції ЄС заявив, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну. Першою з проблемою мігрантів стикнулася Литва, яка навіть запровадила режим надзвичайної ситуації, а згодом ситуація загострилася і в Польщі.

Польська влада навіть вирішила запровадити у прикордонних регіонах надзвичайний стан, проте наплив нелегальних мігрантів це не зупинило.

Польща не єдина, хто вирішив звести стіну на кордоні з білоруссю: про це ж оголосили Литва та Латвія. білорусь зі свого боку звинувачувала країни ЄС у «протиправній поведінці» з мігрантами й біженцями та в порушенні власних принципів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, білорусь
В тему

Останні матеріали