1 Жовтня 2022
Новини

Світовий банк для підтримки України мобілізує додаткові 530 мільйонів доларів

Світовий банк для підтримки України мобілізує додаткові 530 мільйонів доларів

Світовий банк оголосив про виділення додаткових 530 мільйонів доларів США на допомогу уряду України для задоволення нагальних потреб, що виникли внаслідок російського вторгнення в Україну.

Фінансування МБРР забезпечено своєчасними кредитними гарантіями від Сполученого Королівства (500 мільйонів доларів США) та Королівства Данія (30 мільйонів доларів США) і мобілізовано за Проект державних витрат на адміністративну стійкість в Україні (мир), який підтримує постійну спроможність уряду, включаючи надання основних державних послуг, таких як охорона здоров’я, освіта та соціальний захист.

 «Збитки від руйнувань, пошкоджень і дезінтеграції в Україні вражають і продовжують зростати,  - сказала Анна Берді, регіональний віце-президент Світового банку в Європі та Центральній Азії.

Підтримка міжнародної спільноти наразі була вражаючою, і ми дуже вдячні народу Сполученого Королівства та Королівства Данії за їхню постійну допомогу.

Українському народу належить пройти довгий шлях до відновлення, а також партнерам у розвитку потрібно буде продовжувати співпрацю, щоб підтримати відбудову України».

На сьогоднішній день Світовий банк мобілізував майже 13 мільярдів доларів США в якості екстреного фінансування для України, включаючи зобов’язання та обіцянки донорів, з яких 11 мільярдів доларів США було виплачено повністю. Допомога дозволила Україні продовжувати надавати основні державні послуги населенню та допомогла пом’якшити наслідки людських та економічних втрат, спричинених війною.

 «Наш останній аналіз показує, що загальні довгострокові витрати на реконструкцію та відновлення в Україні є величезними, а потреби навіть на наступні три роки становлять понад 100 мільярдів доларів США, і очікується, що ця цифра зростатиме, оскільки війна триває», - сказав Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку для Східної Європи.

 Але український уряд зосереджується на нагальних соціальних потребах, забезпечуючи завершення невідкладних процесів відновлення та ремонту, одночасно готуючись до масштабних завдань реконструкції. Ми вітаємо незмінну щедрість і відданість міжнародних партнерів у забезпеченні того, щоб український народ міг пережити цю кризу та процвітати в майбутньому».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, банки, війна з Росією, Україна
В тему