30 Вересня 2022
Новини

Мобілізація на росії: вже втекли понад 200 тисяч людей

Мобілізація на росії: вже втекли понад 200 тисяч людей

З росії масово втікать люди після оголошення володимиром путіним часткової мобілізації.

За попередніми даними, з рф виїхали 200 тисяч росіян. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що таку кількість підрахували за сукупними даними з усіх країн, де зараз ховаються громадяни рф. Зокрема, вони виїхали у Казахстан, Грузію та низки країн Євросоюзу.

За словами заступника голови казахського МВС Марата Кожеєва, лише протягом останнього тижня кордон у його країну перетнули понад 100 тисяч росіян. Ще понад 53 тисячі людей перетнули грузинський кордон з 21 по 26 вересня.

До країн-членів Європейського Союзу вирішили поїхати близько 66 тисяч громадян рф. Водночас у виданні підкреслили, що інформація не включає дані з Вірменії та Монголії, куди також тікали люди від мобілізації.

«Кількість росіян, які тікають з країни, щоб уникнути мобілізації, ймовірно, перевищує чисельність військ, що вторглися в Україну в лютому», – наголосили у матеріалі.

Нагадаємо, на росії з 21 вересня триває мобілізація. Офіційно влада заявила, що хоче призвати 300 тисяч резервістів, але за інформацією ЗМІ, мова може йти про мільйон і більше мобілізованих. У ЗСУ повідомили, що від початку мобілізації на рф вже призвали понад 100 тисяч росіян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали