28 Вересня 2022
Новини

Згуртовані чистим майбутнім: у Смідинській громаді триває реалізація екопроєкту

Згуртовані чистим майбутнім: у Смідинській громаді триває реалізація екопроєкту

На вулицях села Зачернеччя стало чистіше завдяки активній шкільній молоді, яка долучилася до екоакції. Цю подію у вересні організували Волинський Інститут Права та місцева влада.

«Людей, які не знайомі з роботою нашої організації, може трохи здивувати, чому ми втілили цей захід. Тому, трішки поясню. З минуло року ми реалізовуємо проєкт «Супровід Смідинської ТГ у процесі реалізації заходів із охорони довкілля». Завдяки йому напрацьовуються зміни до головного планового документу громади (авт. мова йде про Стратегію розвитку) в частині екології», – зазначає керівниця Волинського Інститут Права Ірина Гайдучик.

Вона додає, що паралельно з напрацюванням змін до Стратегії, важливо, щоб жителі громади були готові до реалізації запланованого. Тому, паралельно відбуваються різноманітні заходи, які сприяють посиленню екологічної свідомості. Зокрема, тренінги та екоакції. Щодо останнього, то такий захід влітку відбувся у Смідині, а, власне, у вересні в Зачернеччі.

Чому участь в заході взяла переважно шкільна молодь? Організатори зазначають, що долучитися до еко-акції запрошували всіх зацікавлених. Водночас, саме учні проявили найбільшу активність.

«Поки дорослі зайняті роботою і домашніми справами, навколо теми екології у Зачернеччі згуртувалися їх діти. Вони активно долучилися до толоки і навіть, так би мовити, змагалися між собою, хто знайде більше сміття», – розповідає Ірина Гайдучик.

По завершенню прибирання усі бажаючі мали змогу послухати гутірку та дізнатися пізнавальну інформацію про сортування сміття і компостування.

Довідково:

Захід організував Волинський Інститут Права за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, сміття
В тему