28 Вересня 2022
Новини

Літак росіянам планував подарувати директор підприємства цивільної авіації

Літак росіянам планував подарувати директор підприємства цивільної авіації
Про підозру за колабораційну діяльність повідомили директору підприємства цивільної авіації.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань. Під час обшуків на території, яку орендувало підприємство, фахівці виявили пасажирський літак АН-140-100.

Після повномасштабного вторгнення росії директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму.

Там чоловік почав співпрацювати з представниками росії. Бізнесмен планував налагодити авіабізнес і на тимчасово окупованих територіях України. При цьому підозрюваний сподівався, що «руський мир» пошириться на всі південні та східні області України.

Колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак АН-140-100, який на праві власності належить його компанії та перебуває на підконтрольній Україні території.

Також підприємець запевнив, що домовиться з бізнес-партнерами про передання ще трьох літаків компанії, які наразі перебувають на території рф.

Крім літака, під час обшуків в одному з офісів підприємства правоохоронці викрили кол-центр. Нині його перевіряють на можливий зв’язок із незаконною діяльністю фігуранта.

Натомість за місцем мешкання підозрюваного виявили предмети з радянською символікою, пропагандистські флаєри та газети рф.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці наклали арешт на літак. Його планують передати Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, дбр, кримінал, крим
В тему