26 Вересня 2022
Новини

Ядерний шантаж росії: США мають план дій

Ядерний шантаж росії: США мають план дій

На випадок, якщо росія застосує ядерну зброю, в адміністрації президента США Джо Байдена є план дій.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CBS, - пише Слово і Діло.

«Ми дуже чітко заявили росіянами - як публічно, так і в приватному порядку - щоб вони припинили пусті балачки про ядерну зброю», – розповів він.

Держсекретар зазначив, що Білий дім приватно контактував із кремлем щодо загрози ядерної війни. За його словами, дуже важливо, щоб у москві почули від Америки, що наслідки будуть жахливими. Саме це російському керівництву і дали зрозуміти.

Водночас Блінкен відмовився поділитися подробицями щодо того, як саме Вашингтон відреагує на запуск ядерної зброї. Він сказав лише, що у США є чіткий план. Він додав, що поки що невідомо, чи відмовить хтось путіна в кремлі, якщо він вирішить застосувати ядерну зброю.

«Я думаю, росія потрапила в той безлад, у якому вона зараз знаходиться, тому що в системі немає нікого, хто міг би ефективно сказати путіну, що він чинить неправильно», – додав Блінкен.

За словами глави Держдепу, у путіна є чіткий вихід з війни, яку він розпочав, – це покласти їй край. Він заявив, що Байден сповнений рішучості допомагати українцям захищати себе, а також щодо того, щоб війна не поширювалася далі.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. Він також заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використовує «засоби, що є в розпорядженні».

Західні союзники України посилюють ядерне стримування, приводячи свою ядерну зброю в бойову готовність, після загроз російського диктатора володимира путіна.

Володимир Зеленський прокоментував ядерні погрози володимира путіна. На його думку, вони можуть стати реальністю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша
В тему