22 Вересня 2022
Новини

Фінляндія заборонить в'їзд для російських туристів

Фінляндія заборонить в'їзд для російських туристів
Фінляндія - це остання країна Євросоюзу, у якій росіяни ще можуть перетнути сухопутний кордон з ЄС за шенгенськими візами.

Нині країна готує власне національне рішення, щоб обмежити або повністю припинити туристичний рух з росії. Про такі плани повідомив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, цитують місцеві видання Iltalehti та Helsingin Sanomat.

«Фінляндія не хоче бути транзитною країною навіть для шенгенських віз, виданих іншими країнами. Ми хочемо взяти цей трафік [російських туристів] під контроль», — сказав Хаавісто.

За його словами, через Фінляндію досі залишається великий туристичний потік росіян з шенгенськими візами інших країн.

«Побоювання полягає в тому, що ми залишимося єдиною прикордонною країною, через яку можна приїхати з росії до Європи за шенгенськими візами, виданими іншими країнами», — заявив очільник МЗС Фінляндії.

Раніше Фінляндія вже суттєво обмежувала кількість туристичних віз, які видає сама. З початку вересня Фінляндія приймає лише близько сотні туристичних заявок на візу в росію на день замість тисячі, як було раніше.

Однак, за словами Хаавісто, мета полягає в подальшому «радикальному» зниженні кількості туристів. Міністр наголосив, що немає моральних підстав, щоб дозволяти росіянам поїздки у відпустку до Фінляндії чи інших країн ЄС у звичайному режимі.

Після припинення авіасполучення зі столицями європейських держав Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія та Польща є основним маршрутом росіян і білорусів до Європи.

Литва, Латвія, Естонія та Польща вже закрили свій кордон на в’їзд для росіян із шенгенськими візами з 19 вересня. Однак виняток робили для росіян, які їхали відвідати рідних чи з інших гуманітарних причин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, віза
В тему