22 Вересня 2022
Новини

Захисники «Азовсталі» й Медведчук: деталі обміну полоненими

Захисники «Азовсталі» й Медведчук: деталі обміну полоненими

З російського полону вдалося звільнити 215 українських захисників.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів у новому вечірньому відеозверненні.

«Ми пам’ятаємо про усіх наших людей і намагаємося врятувати кожного українця. В цьому сенс України, наша сутність. Ми відрізняємося від ворога, ми цінуємо кожне життя і обов’язково зробимо усе, щоб врятувати усіх, хто перебуває в російському полоні», – наголосив глава держави.

Зеленський заявив, що повернути вдалося 108 бійців полку «Азов», 188 захисників «Азовсталі» та Маріуполя, а також 8 бійців, які були поранені під час російського теракту в Оленівці. За його словами, ця операція готувалася довго.

Крім того, президент розповів, що росіяни хотіли обміняти нардепа Віктора Медведчука на 50 військових, але цю кількість вдалося збільшити до 200.

«Віддати Медведчука в обмін на наших воїнів – не шкода. Він пройшов усі слідчі дії, які передбачені законодавством. Україна отримала від нього усе, що необхідне в рамках кримінальних проваджень», – зазначив Зеленський.

Він також розповів, що в Україну повернулися вагітні захисниці. Крім того, глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

Президент додав, що, згідно договору з Туреччиною, 5 звільнених командирів «Азовсталі» будуть знаходитися саме в цій країні під протекцією президента Реджепа Ердогана.

До слова, з російського полону також звільнили голову патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна, Катерину Поліщук, відому за позивним «Пташка», та Михайла Діанова з «Азовсталі».

У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука. Крім того, звільнити вдалося 10 іноземців, які воювали за Україну. Наразі вони знаходяться у місті Ер-Ріяд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, маріуполь
В тему

Останні матеріали