21 Вересня 2022
Новини

Заступника голови Меджлісу Джелялова «засудили» до 17 років за ґратами

Заступника голови Меджлісу Джелялова «засудили» до 17 років за ґратами
Заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялову оголосив вирок так званий Верховний суд окупованого Криму. 

Також засудили активістів Азіза та Асана Ахметових. окупаційна влада звинувачує їх у підриві газопроводу у селі Перевальне. Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Прокурор» просив дати усім фігурантам 15 років ув'язнення у колонії суворого режиму, з обмеженнями у пересуванні упродовж року після відбування покарання. Також просив штраф.

«Суд» призначив Джелялову 17 років ув'язнення зі штрафом у 700 тисяч рублів та обмеження свободи 1,5 роки після звільнення. Асан та Азіз Ахметови отримали 15 і 13 років відповідно за ґратами, штраф у 500 тисяч рублів та обмеження свободи упродовж року після звільнення.

Кримські татари свою вину не визнають. Вони наголошують, що справу сфабрикували, а щодо них застосовували тортури.

Нагадаємо, російські силовики в окупованому Криму 3 та 4 вересня 2021 року обшукали будинки й арештували п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Нарімана Джелялова.

Азіз Ахметов розповів адвокату Айдеру Азаматову, що його брата силовики били, вивозли до лісу та погрожували розстрілом, а також катували електричним струмом у присутності так званого державного адвоката.

Серед усіх затриманих Джелялову посили обвинувачення: його перекваліфікували у диверсію у складі організованої групи. Також його обвинувачували у незаконній купівлі, передачі та зберігання вибухових речовин у складі організованої групи.

Українська прокуратура Криму відкрила кримінальні справи через обшуки та затримання Джелялова за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі). Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему