21 Вересня 2022
Новини

У Новій Каховці влучили в колону техніки рф: знищили понад 200 окупантів

У Новій Каховці влучили в колону техніки рф: знищили понад 200 окупантів
Фото ілюстративне

У Новій Каховці ЗСУ 20 вересня знищили понад 200 солдатів та десятки одиниць військової техніки противника.

Вони уразили колону військової техніки рф, що готувалася до переправлення через Дніпро. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в зоні відповідальності на Південнобузькому напрямку досить складна, динамічна, але контрольована. Сили оборони продовжують ведення активних дій, змушуючи противника поступатися займаними позиціями, облаштовувати нові рубежі оборони. Не маючи успіху і перспектив на суходолі, ворог вдається до вогневого, морально-психологічного тиску, техногенного шантажу й використання дронів-камікадзе», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом бойового дня росіяни завдали дев'ять авіаційних та один ракетний удари по позиціях ЗСУ і населених пунктах з мирним населенням. Водночас, авіація ЗСУ відпрацювала сім ударів по російським окупаційним військам.

«Наші авіатори відпрацювали 7 ударів по ворогу. В небі над Чарівним знищено ворожий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки - збито 2 «Орлани-10», - зазначають у командуванні.

При цьому, ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали понад 210 вогневих завдань по: пункту управління російським військом у Бериславському районі; осередках сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки; Дар'ївському мосту та понтонній переправі біля Нової Каховки.

Також у Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту та уразили колонну військової техніки, що готувалася до переправлення через Дніпро.

В ОК «Південь» повідомляють, що внаслідок дій ЗСУ російська армія втратила:

  • 213 солдатів;
  • 7 танків;
  • 24 одиниці авто-бронетехніки;
  • 4 гаубиці, зокрема самохідних «Мста-С» і звичайних «Мста-Б»;
  • 2 самохідні гаубиці «Акація»;
  • 4 самохідних артустановки.

Окрім цього, підтвердили ураження складу з боєприпасами у Благодатному та пункту управління 7 десантно-штурмової дивізії в Чорнобаївці.

Нагадаємо, що станом на 20 вересня з початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати російської федерації становили 54 810 військових. В ISW стверджують, що контрнаступ українських військових підриває і без того низький моральний дух у так званих елітних російських підрозділів і викликає паніку у впливових осіб кремля.

Раніше стали відомі подробиці про удари по базах окупантів у Новоайдарі та Сватовому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали