20 Вересня 2022
Новини

Обстріл Очакова та ракетні удари по Бахмуту: ситуація в областях України

Обстріл Очакова та ракетні удари по Бахмуту: ситуація в областях України
Низку областей України в ніч проти 20 вересня обстрілювали російські війська.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 20 вересня.

Чернігівщина: вчора обстріляли Новгород-Сіверський та Корюківський райони, ймовірно, із самохідних артилерійських установок і мінометів. Без втрат і руйнувань.

Сумщина: вчора о другій половині доби 33 прильоти з гранатометів у Зноб-Новгородській громаді. По селу Славгород Краснопільської громади 15 прильотів. Пряме влучання в житловий будинок цивільних, постраждала сімейна пара літніх людей, їх госпіталізували. Будинок зруйнований.

Ще у чотирьох будинках є руйнування та пошкодження: уламками снарядів попробивало стіни, вибиті вікна, посічені паркани. Вчора ввечері ще три обстріли громади з реактивних систем залпового вогню.

Дніпропетровщина: за ніч п'ять обстрілів Нікопольського району. Під удари російських «Градів» та важкої артилерії потрапили Нікопольська, Червоногригорівська та Марганецька громади. На місці працюють рятувальники та поліція.

Харківщина: упродовж 19 вересня обстрілювали населені пункти Харківщини вздовж лінії кордону з рф та лінії зіткнення в Харківському, Куп'янському, Дергачівському та Ізюмському районах. Є поранені та загиблі.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом минулої доби в Куп'янському районі загинули 2 людей, 3 людей поранені. Крім того, 2 людей в Дергачівській громаді поранені внаслідок підриву на міні.

Луганщина: за минулу добу ЗСУ завдали ударів по 16 об’єктах ворога. Зокрема, по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, по районах зосередження артилерії, а також складах боєприпасів.

У Сватовому підрозділи Сил оборони завдали ураження по району зосередження живої сили ворога: 70% особового складу, що був на об’єкті, знищено.

По позиціях захисників Луганщини вночі завдали 5 артилерійських та мінометних обстрілів, 2 авіаудари. За даними ОВА, значна міграція колаборантів спостерігається останніми днями у Троїцькому та Білокуракиному.

Донеччина: вночі завдали ракетного удару по Бахмуту. Зруйновані дві багатоповерхівки, під завалами можуть бути люди. На місці працюють рятувальники. Також вночі обстріляли околиці Торецька та Сіверськ: зруйновано два приватних будинки.

Область залишається без газу і частково без води й електрики. За добу в області один загиблий, 12 поранених. 

Миколаївщина: удари по аквазоні та прибережній зоні Очакова, постраждалих немає. Вчора обстрілювали за межами сіл Широке та Червона Долина. 

Під ворожим вогнем залишається Березнегуватська громада. Вночі вкотре обстріляли смт Березнегувате та його околиці. Пошкоджено заклад освіти: у будівлі вилетіли вікна.

За минулу добу були обстріли прилеглих територій станції Березнегувате, Мурахівки, а також вибухи біля Любомирівки, на околицях сіл Червоний Яр та Лепетиха.

Ввечері було влучання у поле між селами Маломихайлівка та Червоний Яр та між смт Березнегувате та селом Тетянівка. Вчора ввечері були вибухи в полях за межами Баштанки.

Херсонщина: ситуація залишається надзвичайно складною, тривають бойові дії. Окупанти обстріляли понад 18 населених пунктів, зокрема Архангельське, Високопілля, Кар’єрне, Петрівку, Миролюбівку, Правдине, Давидів Брід, Благодатівку, Таврійське, Новобратське та Осокорівку. Є загиблі та поранені, пошкоджено цивільну інфраструктуру.

У ворожих пабліках з’явилася інформація, що місцевий колаборант Сальдо повернувся до виконання обов’язків голови «адміністрації Херсонської області».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему