20 Вересня 2022
Новини

У Карпатах снігу випало вже вище коліна

У Карпатах снігу випало вже вище коліна

У Карпатах на Чорногорському хребті вирує негода.

Відео з вершини гори Піп Іван опублікував начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак.

"За прогнозами така погода до неділі. Тому варто утриматися від виходів у верхи, видимість обмежена, а снігу місцями вище коліна", – зазначив він.

У Чорногірському гірському пошуково-рятувальному пості повідомили про те, що на вершині Піп Іван наразі  -3°С. Вітер південно-східній 4-6 м/с.

Напередодні рятувальники попереджали про погіршення погодних умов, обледеніння схилів та посилення вітру. До рятувальників вже звернулись туристи, які через негоду не змогли самостійно продовжити похід. 

Хлопець та дівчина з Києва спускалися від озера Бребенескул Закарпатської області до гори Дземброня. Оскільки маршрут туристів пролягав на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, до порятунку залучили фахівців з обидвох сторін.

Рятувальники з Івано-Франківської області знайшли їх, обігріли та супроводили до колег із Закарпатської області. Ті доставили постраждалих туристів на снігоході в село Богдан та передали медикам. Хлопець і дівчина від подальшої госпіталізації відмовилися.

Нагадаємо, що 18 вересня, у Карпатах на вершині Піп Іван випав перший сніг. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: карпати, війна з Росією
В тему

Останні матеріали