17 Вересня 2022
Новини

У Бундесвері проти допомоги Україні. Чому?

У Бундесвері проти допомоги Україні. Чому?

Припинити постачання Україні придатної військової техніки, на думку очільника Спілки військовослужбовців Бундесверу Андре Вюстнера, повинні через її нестачу в збройних силах Німеччини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Вюстнер сказав в інтерв’ю RND.

"Ми прекрасно розуміємо бажання України отримати важкі озброєння. Ми цілком можемо уявити, приміром, постачання бойових машин піхоти із запасів нашої промисловості", – сказав глава Спілки військовослужбовців Бундесверу.

"На наш погляд як професійної спілки, більше не є можливим постачання зброї та боєприпасів Бундесверу. Кожна така поставка веде до послаблення Бундесверу", – додав він.

Вюстнер заявив, що "багато хто в Бундесвері побоюється, що така політика подальшої канібалізації наших військ матиме негативні наслідки", зокрема для зобов’язань Берліна в межах НАТО і підготовки німецьких військовослужбовців.

"Тому наша вимога є такою: жодних нових поставок з арсеналів Бундесверу. І, що не менш важливо, негайне придбання тих систем озброєнь, які вже були передані!" – наголосив він.

Наприкінці серпня міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що незабаром поставки зброї в Україну зі складів Бундесверу стануть неможливими.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина вже зараз має ухвалити рішення про постачання Україні бойових танків Leopard.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, німеччина
В тему