17 Вересня 2022
Новини

Старовижівська громада долучилася до проєкту, що спрямований на позитивні зміни

Старовижівська громада долучилася до проєкту, що спрямований на позитивні зміни

Щоб дати можливість жителям результативніше впливати на вирішення суспільно важливих проблем, у Старовижівській громаді було реалізовано проєкт «Дії творять зміни». Завдяки йому протягом 2021-2022 років було напрацьовано базові нормативно-правові акти щодо громадської участі та організовано серію тренінгів для місцевих активістів і посадовців.

Зокрема, за консультації Волинського Інституту Права посадовці Старовижівської селищної ради розробили Статут територіальної громади, Положення про громадські слухання, Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, Положення про загальні збори громадян за місцем їх проживання, Положення про місцеві ініціативи та Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин». Важливо, що під час однієї з сесій, усі згадані положення були підтримані та затвердженні депутатами селищної ради.

«Наявність цих нормативно-правових актів дозволяє людям звертатися у правовий спосіб зі своїми пропозиціями щодо розвитку громади. Щодо влади, то завдяки інструментам локальної демократії, які регламентовані в цих документах, посадовці можуть краще зрозуміти ставлення місцевих жителів до тих чи інших актуальних місцевих проблем та спільно з людьми вирішувати їх», – зазначає керівниця Волинського Інститут Права Ірина Гайдучик.

Також в межах проєкту «Дії творять зміни»  відбулися навчання для активістів та представників влади щодо використання у розвитку громади інструментів локальної демократій. Щоб ця інформація охопила, як змога більше людей, були підготовлені та поширені відповідні листівки. У них зокрема розповідається про:

  • громадські слухання

  • місцеву ініціативу

  • електронні петиції

  • про загальні збори за місцем проживання

  • отримання потрібної інформації

  • хто є хто у вашій територіальній громаді

 Довідково:

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety та проєкту Волинського Інституту Права «Дії творять зміни». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь
В тему