17 Вересня 2022
Новини

В Ізюмі 99% ексгумованих тіл з ознаками насильницької смерті

В Ізюмі 99% ексгумованих тіл з ознаками насильницької смерті

В Ізюмі на Харківщині серед тіл з масового поховання, які ексгумували, 99% мають ознаки насильницької смерті.

Про це інформують голова Харківської ОВА Олег Синєгубов і начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

"Серед тіл, які були ексгумовані сьогодні, 99% з ознаками насильницької смерті. Є декілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Вочевидь цих людей катували і стратили. Також серед похованих є діти", написав Синєгубов.

Разом з тим, начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що у п’ятницю розкопали та відвезли до експертів 22 загиблих цивільних громадян, а також усіх 17 військовослужбовців ЗСУ з братської могили.

"Один з загиблих цивільних був з мотузкою на шиї та з пошкодженими фалангами пальців – слідство перевіряє версію про катування. Один з військових був з зв’язаними руками", – повідомив Болвінов.

За його словами, місцеві розповіли, що ховали людей самостійно, коли дізнавалися, що десь є загиблий.

Нагадаємо, у звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл. Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що в Ізюмі знайшли поховання близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками. Президент Володимир Зеленський повідомив про докази злочинів окупантів у звільненому Ізюмі, він також підтвердив, що ООН направляє на Харківщину свою місію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему