16 Вересня 2022
Новини

До полку «Азов» намагався влаштуватися російський агент

До полку «Азов» намагався влаштуватися російський агент

До бойового спецпідрозділу полку "Азов" намагався влаштуватися російський агент.

Про це інформує пресслужба СБУ.

"За даними слідства, затриманим виявився мешканець Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації "ДНР". Там він входив до складу підконтрольних рф так званих "1-го та 2-го армійських корпусів". Зокрема проходив службу в загоні спеціального призначення "республіканської гвардії ДНР", - йдеться в повідомленні.

До 2018 року окупант брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході України.

Згодом бойовик залишив своїх ватажків і виїхав до рф. Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності. Щоб виконати завдання, зловмисника перекинули з території рф в Україну до початку повномасштабного вторгнення.

Повідомляється, що в разі проникнення до лав ЗСУ він міг передавати своїм російським "кураторам" дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також кількість їх особового складу і техніки.

Співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали агента на спробі проходження відбору до "Азову". Наразі йому повідомили про підозру за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу
В тему