16 Вересня 2022
Новини

У Чорному морі знайшли дірявий пліт з речами з крейсера-потопельника «москва»

У Чорному морі знайшли дірявий пліт з речами з крейсера-потопельника «москва»

Дірявий рятувальний пліт на 20 осіб із затонулого російського корабля "Москва" у морі знайшло цивільне судно.

Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

"Плавзасіб, який тримався на поверхні води лише завдяки тому, що був прив’язаний до кількох рятувальних жилетів, виявили у Чорному морі.

На плоту було зламане, пошкоджене корозією весло, балони для підкачування повітря. Також там був водонепроникний мішок, в якому знаходилися російські монети, елементи одностроїв моряків та морпіхів. На жилетах та одностроях були бойові номери", - зазначають у відомстві.

Прикордонники вказують, що знахідка свідчить про недбальство російського військового керівництва.

"Схоже, що пліт був несправний, і загарбники, які намагалися на ньому врятуватися, вдавалися до відчайдушних кроків. Очевидно, щоб утримати на воді дірявий плавзасіб, російські моряки познімали з себе рятувальні жилети (що категорично заборонено) та прикріпили їх до плота, аби зберігати його плавучість", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 квітня влада України повідомила, що завдала удару ракетами "Нептун" по російському крейсеру "москва". 14 квітня Міноборони рф підтвердило вибух на крейсері, але заявило, що на борту здетонував боєкомплект, моряків евакуювали, а сам крейсер "зберіг плавучість". Потім російське міністерство заявило, що "москва" затонула під час буксирування до Севастополя в умовах шторму.

Експерти припускали, що половина екіпажа загинули чи поранені. Журналісти-розслідувачі вважали, що екіпаж крейсера "Москва" міг на дві третини складатися зі строковиків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, чорне море, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали