15 Вересня 2022
Новини

Ракетні удари по Кривому Розі та обстріли Миколаєва: ситуація в областях України

Ракетні удари по Кривому Розі та обстріли Миколаєва: ситуація в областях України
Низка східних і південних областей України в ніч проти 15 вересня опинилася під обстрілами.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Запоріжжя: сьогодні вночі ворог поцілив по одному з об’єктів інфраструктури обласного центру. Постраждалих немає. Руйнувань зазнала електропідстанція, внаслідок чого об’єкт знеструмлено, вибито шибки в приміщеннях.

Дніпропетровщина: ворог вночі 5 разів обстріляв Нікопольський район. У Марганецькій громаді пошкоджена лінія електропередач. У Нікополі пошкоджені з десяток будинків, 114 панелей сонячної станції, санаторій та 2 підприємства. Люди не постраждали.

У Кривому Розі, куди напередодні ввечері прилетіли 7 російських ракет, усю ніч ліквідовували наслідки атаки. Лагодили гідротехнічні споруди і понижували рівень води у річці Інгулець.

На місці працюють рятувальники та аварійні служби. Робота триває. У місті підтоплено понад сто приватних будинків та подвір’їв. Люди евакуйовані.

Харківщина: вночі був завданий ракетний удар у Київському районі Харкова — влучання ракети в землю в лісосмузі. Руйнування з’ясовуються, без втрат. окупанти вчора ввечері завдали удару по Вовчанську: пошкоджено 5 будинків. Жертв та постраждалих немає. Пожеж не виникало.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби госпіталізували одну людину у Шевченковому Куп‘янського району — наступив на міну.

Луганщина: ситуація на лінії зіткнення складна. За ніч було 7 мінометних та 11 артобстрілів. 4 рази росіяни застосовували реактивні системи залпового вогню та двічі танки. ЗСУ тримають оборону.

Донеччина: вночі росіяни здійснили авіаудар по Бахмуту. Там зруйнована багатоповерхівка, під завалами, ймовірно, перебувають люди. Триває рятувальна операція.

Також був обстріл Мирнограда з «Ураганів» — поранена одна людина. Вдосвіта — обстріл Торецька: пошкоджена лікарня, поранена одна людина. А ще був масований обстріл центральної частини Авдіївки, наслідки уточнюються.

За минулу добу обстріляні Торецьк, Миколаївка, Бахмут, Авдіївка, Красногорівка, Мирноград, Часів Яр, Новобахмутівка, Карлівка, Тоненьке, Курдюмівка, Північне та Сокіл. Пошкоджено 5 багатоповерхівок, 7 приватних житлових будинків, приміщення теплоелектростанції, 10 гаражів, 2 цивільних автомобілі, лінія електропередач. За минулу добу на Донеччині — 2 загиблих, 13 поранених цивільних.

Миколаївщина: вночі були обстріли на околицях Миколаєва. Детальна інформація уточнюється. Опівночі ворог завдав ударів удари по селу Шевченко Шевченківської громади та селу Мішково-Погорілове Мішково-Погорілівської громади. Наслідки уточнюються.

Також сьогодні вночі ракетні удари були завдані по інфраструктурному об'єкту в селі Чорноморка Чорноморської громади. Постраждалих немає. Протягом ночі ворог неодноразово завдавав ударів по території Очакова Очаківської громади. Влучання переважно були по аквазоні. Постраждалих немає.

З вечора минулої доби та протягом ночі ворожі обстріли фіксувалися по околицях сіл Солончаки, Дмитрівка, Яселка, Іванівка, Куцуруб Куцурубської громади. Мешканці Іванівки та Яселок наразі перебувають без електропостачання. Постраждалих немає.

Сьогодні зранку були обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає. Під постійним вогнем залишаються села, що перебувають на лінії зіткнення Березнегуватської громади.

Вчора з вечора до 04:00 були обстріли переважно за межами населених пунктів села Широке та села Червона Долина. Влучання були по сільськогосподарських будівлях. Постраждалих немає.

Херсонщина: ситуація в області залишається надзвичайно складною. Тривають активні бойові дії. У тимчасово окупованих населених пунктах продовжуються випадки мародерства, захоплення приміщень росіянами.

У Херсоні окупанти захопили приміщення обласної бібліотеки для дітей та приміщення банку. У Новій Каховці вони захопили приміщення енергетичної компанії, викрали матеріальні цінності вартістю понад півмільйона гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали