13 Вересня 2022
Новини

ЗСУ увійшли до Вовчанська: що відомо

ЗСУ увійшли до Вовчанська: що відомо
На Харківщині ЗСУ увійшли до міста Вовчанськ, що за три кілометри від кордону з росією.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. «Вовчанськ вдома», — йдеться у повідомленні.

Прикордонники показали знищену російську техніку та те, як прибирають зі звільненого міста російську символіку.

російські війська окупували Вовчанськ із першого дня повномасштабного вторгнення. Перші повідомлення про звільнення міста почали з'являтися 10 вересня, однак тоді інформацію офіційно не підтверджували.

Напередодні Нацгвардія повідомила про те, що українські військові увійшли до міста Святогірськ, що на межі трьох областей: Донецької, Луганської та Харківської.

Нагадаємо, протягом останніх днів у соцмережах активно публікується інформація про все нові звільнені населені пункти на сході та півдні України. Наразі у Генштабі офіційно підтверджують звільнення лише декількох селищ, а українська влада обмежується лише натяками про успіхи українських військовослужбовців.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що наступ українських бійців відбувається значно «краще, ніж очікувалося». Так, у Міноборони повідомили, що з початку вересня Сили оборони звільнили уже 6000 квадратних кілометрів землі.

Проте Резніков наголосив, що Україні необхідно захистити від можливої ??контратаки росії величезну територію, яку Сили оборони відвоювали за останній час.

Міністр розповів, що українські військові були втомлені після шестиденної атаки, але їхній моральний дух був високий, оскільки це ознака того, що росію можна перемогти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, харків, збройні сили україни
В тему