11 Вересня 2022
Новини

На Харківщині звільнили понад 40 населених пунктів

На Харківщині звільнили понад 40 населених пунктів

На Харківщині українські військові в межах контрнаступу вже звільнили понад 40 населених пунктів.

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов 10 вересня сказав в інтерв'ю виданню «Думка». Каже, що насправді ця кількість ще більша, але поки що її називати рано.

«На сьогоднішній час ми можемо говорити десь приблизно про 40, але насправді їх значно більше, ми просто цю цифру проголошувати не можемо, враховуючи інтереси військової операції наших Збройних сил, яка наразі триває», — сказав посадовець.

Він зазначив, що з огляду на ситуацію на фронті росіяни продовжують «фактично тероризувати місцеве населення», зокрема завдають ударів по Харкову. За словами Синєгубова, нині у Харкові вже перебуває мільйон людей, хоча у перші тижні у місті залишалися лише 300-400 тисяч жителів.

Зазначимо, що до 24 лютого постійне населення Харкова становило приблизно 1,4 мільйона людей.

До слова, наприкінці серпня у ЗСУ повідомили, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. А за два дні британська розвідка повідомила, що ЗСУ на півдні країни подекуди відсунули лінію фронту на певну відстань, використовуючи порівняно слабку російську оборону.

Згодом українські військові почали контратакувати на Харківщині. Президент Володимир Зеленський ввечері 10 вересня повідомив, що в межах активних контрнаступальних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією, збройні сили україни
В тему