11 Вересня 2022
Новини

На Харківщині росіяни залишили прикордонну Золочівську громаду

На Харківщині росіяни залишили прикордонну Золочівську громаду

З території прикордонної Золочівської громади Харківської області пішли російські окупанти.

Про це Суспільному розповів голова громади Віктор Коваленко.

У неділю, 11 вересня, стало відомо, що окупанти втекли з прикордонної Золочівської громади на Харківщині. Загарбники відійшли в бік російської федерації.

«Люди бачили, як вони сідали в автобуси й виїжджали з населених пунктів, які були тимчасово окуповані, це Турово, Макарово. На сьогодні, за даними місцевих, москалі відійшли звідти у сторону Козачої Лопані, а російські військові, які стояли біля Уд, покинули свої позиції й відійшли на територію рф», – зазначив Коваленко.

Він додав, що сьогодні вночі окупанти обстріляли Золочів, пошкоджень зазнали два будинки.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив про ще один визволений населений пункт на Харківщині під час контрнаступу ЗСУ. Завдяки 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого український прапор повернувся в смт Чкаловське.

Спецпризначенці СБУ підтвердили, що 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога. Згодом стало відомо про вивід російських військ з Ізюма та інших населених пунктів Харківщини.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що в Харківській області українські бійці знаходяться за 50 кілометрів від кордону з росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему