8 Вересня 2022
Новини

На Харківському напрямку ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів

На Харківському напрямку ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів
На Харківському напрямку з початку тижня Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів.

Українські військові вклинилися в оборону окупантів на глибину до 50 кілометрів. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає «Суспільне».

За його словами, ЗСУ разом з Нацгвардією та іншими силовими структурами з початку тижня ведуть активні дії з метою звільнення територій на визначених напрямках. Посадовець каже, що зараз у низці населених пунктів тривають фільтраційні дії.

Нагадаємо, в ISW раніше повідомляли, що українські військові 6 вересня почали контратакувати на Харківщині. А 7 вересня батальйон «Дике поле» показав, як українські військовослужбовці зняли червоний прапор у селі Нова Гусарівка, що під Балаклією Харківської області.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому звернені 7 вересня заявив, що цього тижня є хороші новини з Харківщини, але називати всі звільнені населені пункти ще зарано. Після цього американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українські військові провели ефективний контрнаступ на Харківщині та просунулися на 20 кілометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему