6 Вересня 2022
Новини

Зимову форму для ЗСУ почали збирати країни НАТО

Зимову форму для ЗСУ почали збирати країни НАТО

Запит НАТО з проханням надати для 200 тисяч українських захисників зимовий одяг та зимові намети надіслала Україна.

За кілька тижнів уже вдалося закрити половину запиту. Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на Spiegel.

Міністр оборони України Олексій Резніков наприкінці липня написав листа генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу, в якому закликав терміново доставити зимовий одяг та зимові намети для військових ЗСУ. Зокрема, йдеться про теплу форму та зимове взуття.

«За кілька тижнів після запиту США, Канада, Швеція та Фінляндія вже пообіцяли постачання. За першими повідомленнями, добрих 50 відсотків потреб, згаданих Україною, можуть бути покриті», - повідомили журналістам у НАТО.

Також до процесу планує приєднатися Німеччина. Проте вже зараз можна констатувати певні труднощі, оскільки запаси зимового спорядження в більшості країн здебільшого зарезервовані для національного споживання.

«Щодо зимового спорядження, такого як одяг, матеріали для польових таборів та продукти харчування, Німеччина може зробити важливий внесок у підтримку оборони України в зиму, що наближається», - заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

НАТО запропонувала своїм членам замінити зимовий матеріал, який було передано з таборів. Альянс має у своєму розпорядженні трастовий фонд у розмірі близько 40 мільйонів доларів для цієї мети.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, нато, збройні сили україни, одяг
В тему