6 Вересня 2022
Новини

Коли гендиректор МАГАТЕ прозвітує про місію агентства на ЗАЕС

Коли гендиректор МАГАТЕ прозвітує про місію агентства на ЗАЕС

Опублікувати доповідь про місію на Запорізьку АЕС, яку захопили російські окупанти, 6 вересня планує генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі.

Про це у Twitter повідомило МАГАТЕ.

"У вівторок Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі опублікує звіт щодо ситуації з ядерною і фізичною безпекою та гарантіями вУкраїні, включно з даними його місії до ЗАЕС.

Пізніше того ж дня, він поінформує Раду Безпеки ООН щодо місії на станцію", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, росія на початку повномасштабної війни захопила Чорнобильську АЕС, а 4 березня захопила Запорізьку АЕС, створивши ризики радіаційної катастрофи. В середині березня окупанти підірвали частину боєприпасів на території ЗАЕС.

15 липня в українському "Енергоатомі" повідомили, що росіяни встановлюють ракетні комплекси на території ЗАЕС, із яких обстрілюють район Нікополя. 1 вересня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі.

2 вересня гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі підтвердив, що після завершення місії на Запорізькій атомній електростанції залишиться двоє представників організації. 5 вересня чотири з шести учасників місії МАГАТЕ завершили роботу та покинули територію Запорізької АЕС, на станції лишилося двоє представників організації.

5 вересня внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли росіянами Запорізької АЕС, була відімкнена остання лінія, яка з'єднувала станцію із енергосистемою України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Світ, запоріжжя
В тему