5 Вересня 2022
Новини

кремль вимагає від Заходу зняти санкції

кремль вимагає від Заходу зняти санкції
Для налагодження постачання російського газу до Європи з рф, як відкрито заявили у кремлі, необхідно зняти санкції.

Про це сказав речник володимира путіна дмитро пєсков 5 вересня під час телефонної конференції з журналістами, передає Reuters.

Так він прокоментував повну зупинку газопроводу «Північний потік-1» між росією та Німеччиною. У цьому він звинуватив західні санкції й каже, що політичних мотивів тут нібито немає.

«Газпром» повністю припинив газопостачання трубопроводом після того, як минулого тижня заявив, що виявив витік машинного мастила під час ремонтних робіт. кремль заявляє, що санкції підривають здатність Siemens Energy, яка постачає та обслуговує обладнання для трубопроводу, допомогти усунути витік на компресорній станції «Портова».

«Проблеми з постачанням газу виникли через санкції, введені проти нашої країни західними», — сказав пєсков.

І відкрито заявив: щойно санкції знімуть, ремонтні роботи завершать та відновлять газопостачання.

Нагадаємо, 2 вересня «Газпром» оголосив, що повністю зупинив постачання газу Європі газогоном «Північний потік». росіяни пояснюють це тим, що виявили витік масла під час технічного обслуговування газоперекачувального агрегату.

У німецькій компанії Siemens Energy AG, яка обслуговує газопровід «Північний потік», заявили, що технічних причин для припинення роботи газопроводу немає.

Представник Ради національної безпеки США зазначив Reuters, що такими діями росія продовжує використовувати енергію як зброю проти європейських споживачів. Речник Єврокомісії Ерік Мамер також заявляв, що «Газпром» бреше щодо справжньої причини закриття газогону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, санкції, газ, євросоюз
В тему