1 Вересня 2022
Новини

В Україні росіяни втратили щонайменше 900 елітних військових

В Україні росіяни втратили щонайменше 900 елітних військових
російська армія за пів року повномасштабної війни в Україні втратила щонайменше 900 своїх елітних військових.
На їх підготовку пішли роки та мільйони доларів. Такі оцінки, спираючись на інформацію з відкритих джерел, зробила російська служба BBC, пише hromadske.

Зазначається, що, за оцінкою як західних, так і російських експертів, загальновійськові підрозділи російської армії виявилися не готовими до штурмових дій. У результаті завдання, які зазвичай ставлять перед піхотою, виконували загони російського спецназу, морпіхів та десантників.

Саме ці з'єднання, які росія вважає елітою своєї армії, зазнали відчутних втрат за останні шість місяців війни. Загинули й десятки військових льотчиків. На думку експертів, компенсувати втрату всіх цих військових росії буде проблематично.

За підрахунками BBC, росія втратила щонайменше: 337 морських піхотинців, 245 спецпризначенців росгвардії, 151 спецпризначенців ГРУ, 144 військових із двох елітних полків ВДВ, 67 військових пілотів та 20 представників ФСБ і ФСО. 

Зазначимо, що рф приховує свої втрати на війні в Україні. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 1 вересня з початку повномасштабної війни ліквідували близько 48 350 окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему