27 Серпня 2022
Новини

Навчання українських військових у Німеччині: активізувалися російські шпигуни

Навчання українських військових у Німеччині: активізувалися російські шпигуни
Після того, як Сполучені Штати та ФРН оголосили про навчання українських військових щодо користування західною зброєю, в Німеччині помітили ознаки активізації російських шпигунів.

Про це йдеться у розслідуванні Der Speiegel щодо роботи російських шпигунів, яке провели разом з низкою інших ЗМІ.

Служба військової контррозвідки нещодавно помітила підозрілі автомобілі перед військовими об’єктами в Графенвері та Ідар-Оберштайні, де американські та німецькі збройні сили навчають українських військових.

За даними джерел видання, для шпигунства за даними мобільних телефонів українців могли використати спеціальні сканери. А над зонами для тренувань помітили мінідрони з камерами, які потім швидко зникли.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну у Німеччини збільшилось занепокоєння щодо російських шпигунів.

Так, наприклад, за порадою Управління охорони деякі дипломати перестали працювати зі своїх офісів на відомому бульварі Унтер-ден-Лінден у Берліні. А все через те, що навпроти розташовується посольство росії, звідти можна легко підглядати за роботою в офісі.

Також, згідно з документом апарату безпеки, яке бачили журналісти, у Німеччині видали попередження про ймовірне посилення шпигунства за державними та парламентськими органами. росіяни зосереджуються на офісі канцлера, МЗС, міністерствах економіки, внутрішніх справ і оборони, а також на спеціалізованих комітетах Бундестагу.

Крім того, посадовці вважають можливими диверсійні акти в Німеччині, спрямовані проти транспортування зброї в Україну. Не виключається, що росія могла б навмисне спричинити заворушення в Німеччині: наприклад, постачаючи вибухівку терористам або здійснюючи атаки «під фальшивим прапором».

Як вказує Der Speiegel, німецька влада також вважає, що російські опозиціонери-емігранти перебувають у потенційній небезпеці у Німеччині. Не виключається, що у Німеччині можуть влаштувати спроби їхнього вбивства «для стримування інших інакомислячих».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, німеччина
В тему