27 Серпня 2022
Новини

З яких областей України проведуть обов’язкову евакуацію

З яких областей України проведуть обов’язкову евакуацію
Жителі частини території Харківщини, Запоріжжя та Миколаївщини перебувають в черзі на початок обов’язкової евакуації.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі загального телемарафону.

«Харківщина, Запоріжжя, Миколаївщина [у черзі на евакуацію]. Я не кажу про весь регіон, але деякі частини потребуватимуть обов’язкової евакуації. Ми до неї теж готуємося», — наголосила вона.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко 26 серпня повідомив, що з початку обов?язкової евакуації 2 серпня до сьогодні з Донецької області в межах обов'язкової евакуації виїхали 9 606 людей, із них 1 785 дітей. Найбільше переселенців зустріли Дніпропетровська, Кіровоградська, Львівська, Хмельницька, Вінницька, Тернопільська та Київська області.

Як повідомляв голова Донецької ОВА Павло Кириленко, приблизно 350 тисяч жителів залишаються на підконтрольній Україні Донецькій області. 75% мешканців евакуювалися з регіону за пів року повномасштабної війни.

До слова, наразі на Донеччині триває обов'язкова евакуація. Кожен парний день о 16:30 вирушає потяг із Покровська до Кропивницького із зупинкою в Олександрії.

Люди, які не захочуть виїжджати, мають підписати документ про те, що вони усвідомлюють наслідки свого рішення. Для людей, які мають дітей, передбачається додаткова форма відмови, де потрібно підписати згоду на відповідальність за будь-які наслідки.

За словами очільниці Мінреінтеграції Ірини Верещук, влада вже має план і розуміння, куди розселятимуть людей. Евакуацію будуть систематично і планово проводити «всіма видами транспорту», щоб узимку не виникло кризової ситуації.

Влада хоче евакуювати жителів Донеччини до 13 безпечніших регіонів. Верещук зазначала, що з Донеччини потрібно евакуювати щонайменше 200-220 тисяч місцевих жителів.

Крім того, вихователів усиновлених дітей, які відмовляються від обов'язкової евакуації, тепер можуть позбавити права опіки над ними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, харків, запоріжжя, миколаїв
В тему