25 Серпня 2022
Новини

Яка ситуація в областях України зранку 25 серпня

Яка ситуація в областях України зранку 25 серпня
Низка областей України опинилися під обстрілами в ніч проти 25 серпня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Дніпропетровщина: окупанти стріляли всю ніч. По чотирьох районах області. Вночі сталася ще одна атака на Синельниківський район. Ракета прилетіла у Великомихайлівську громаду. Там 8 постраждалих, серед них троє дітей. Усі постраждалі у лікарні.

Нікопольський район тричі за ніч обстріляли з «Градів» та важкої артилерії. Минулося без втрат. Криворізький район накрили «Смерчі» та «Урагани». Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах та Кривому Рогу.

У селі Кошове перебило лінію електропередач. У Кривому Розі пошкоджені кілька будинків. Люди не постраждали.

У селищі Чаплине Синельниківського району тривають пошуково-рятувальні роботи. Після учорашньої атаки там уже понад 20 загиблих, серед них двоє хлопчиків — 6 та 11 років. Поліція відкрила кримінальну справу щодо порушення законів та звичаїв війни.

Київщина: вночі ворог завдав ракетного обстрілу по одній із громад Вишгородського району. Зафіксовано два прильоти.

Жертв та поранених серед цивільних станом на ранок немає. Пожежі та руйнації житлових будівель чи об’єктів інфраструктури відсутні. Обстеження атакованої території триває.

Хмельниччина: вчора росіяни завдали два ракетних удари по критичній інфраструктурі Шепетівського району. Пожежа локалізована.

У будинках, що розташовані поруч, та приміщенні школи вибито вікна, двері. За медичною допомогою звернулися троє людей. Їм надали кваліфіковану медичну допомогу.

Чернігівщина: за минулу добу було 6 обстрілів, з них 5 — у Новгород-Сіверському районі, і один — у Чернігівському. Обстріли були з артилерії та мінометів. Минулося без жертв та руйнувань.

У другій половині дня 24 серпня у північній частині Чернігівського району сили ППО збили два російських безпілотники типу «Орлан-10». Вночі — обстріл Новгород-Сіверського району з артилерії. Без втрат і руйнувань.

Сумщина: вчора в Есманській громаді було 7 «прильотів» із міномета, вдень — ще 4 зі ствольної артилерії. У Зноб-Новгородській громаді опівдні було 5 мінометних вибухів.

У Білопільській громаді після 18:40 стався мінометний обстріл — 16 приходів. Людських втрат та руйнувань немає. Ніч була тихою.

Полтавщина: вночі було спокійно. Напередодні вдень окупанти завдали чотирьох ракетних ударів по військовій інфраструктурі у місті Миргород. Загиблих та поранених немає.

Харківщина: вночі по області були обстріли Харківського та Богодухівського району. Постраждали дві людини. Детальна інформація уточнюється.

Луганщина: за минулу ніч зафіксовано вісім артилерійських атак, а також дев’ять — мінометних. Чотири рази окупанти намагалися йти в танковий наступ. Поблизу трьох населених пунктів на Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаударів. 

Донеччина: вночі — удари по Слов'янську. Пошкоджені багатоповерхівки і приватні будинки. За добу — обстріли з артилерії, «Градів», «Ураганів», ракетні удари.

Постраждали Бахмут (житловий сектор), Авдіївка (житловий сектор), Торецьк (поле); Максимільянівка (житловий сектор), Новоочеретувате (лісосмуга), Диліївка (житловий сектор).

Вогнем охопило також Часів Яр (поле) Миколаївку (автодорога), Трудове (поле), Соледар (житловий сектор), Єлизаветівку (житловий сектор), Іллінку (житловий сектор).

За добу по області — троє загиблих та один поранений цивільний. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Миколаївщина: вчора надвечір Миколаїв атакували реактивними снарядами системи залпового вогню «Смерч». Удар спрямували на портову інфраструктуру. Постраждалих немає. Масштаби руйнувань уточнюються.

Вночі Миколаїв знову зазнав обстрілів. За попередньою інформацією, ворог завдав удару ракетами типу С-300. Відомо про влучання в приватний житловий сектор.

Внаслідок цього відбулося займання приватного будинку. Також пошкоджень зазнали декілька домівок. Попередньо, без жертв та постраждалих. Інформація щодо наслідків руйнувань уточнюється.

Вчора також ворог обстріляв приватне сільськогосподарське підприємство у села Котляреве Шевченківської громади. Внаслідок пожежі знищено сільгосптехніку та покрівлю майстерні. Постраждалих немає.

Також протягом дня під ворожими обстрілами було село Новомиколаївка Первомайської громади. Постраждалих немає.

З вечора до п’ятої ранку — обстріли за межами населених пунктів Широківської громади. Також ввечері обстрілів зазнало село Червона Долина. Влучання були в сільгоспбудівлі домогосподарств. Постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Внаслідок ворожих обстрілів вранці, 25 серпня, в селищі Березнегувате зруйновано житловий будинок. Постраждалих немає. Також протягом минулої доби було обстріляно прилеглі території сіл Лепетиха та Кавказ.

Херсонщина: стабільно напруженою залишається ситуація в області. Весь день надходили повідомлення про бойові дії, також декілька разів було оголошено повітряну тривогу.

Зокрема, протягом доби було демілітаризовано 4 склади боєкомплектів, одну базу і два командних пункти росіян. Також влучні удари знову були по Антонівському та Каховському мостах.

Гучні вибухи та обстріли тривають у Каховському та Бериславському районах. У селах Високопільської, Таврійської, Калинівської, Нововоронцовської, Великоолександрівської тергромад багато пошкоджених будинків.

Там трапляються пожежі, внаслідок яких горять і господарські споруди разом із худобою. Офіційно лише за останню добу рятувальники зафіксували 13 пожеж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему