18 Серпня 2022
Новини

Які теми зустрічі Ердогана і Зеленського

Які теми зустрічі Ердогана і Зеленського

З першим від початку повномасштабної війни офіційним візитом в в Україну 18 серпня прибув президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Про це повідомив турецький телеканал NTV, пише "Європейська правда".

За даними телеканалу, на порядку денному зустрічі у Львові з президентом Володимиром Зеленським у четвер - кроки, які необхідно зробити для підвищення функціональності зернового коридору та вирішення війни дипломатичним шляхом. 

Серед інших питань, які планують обговорити на зустрічі, – посередництво Туреччини в обміні полоненими між росією та Україною, а також - повернення до Туреччини двох літаків турецьких ВПС A440M, які перебували в Україні до війни і продовжують тут залишатися. 

На зустрічі двох лідерів також оцінять всі аспекти турецько-українських відносин.

Під час візиту Ердогана в Україні перебуває генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. У цьому контексті передбачається проведення тристороннього саміту за участю Ердогана, Зеленського та Гутерреша.

Президент Ердоган востаннє відвідував Україну 3 лютого 2022 року, незадовго до початку російсько-української війни. Повітряний простір України закритий через війну, тому до Львова Ердоган і його делегація діставатимуться наземним шляхом з Польщі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський, туреччина
В тему

Останні матеріали