18 Серпня 2022
Новини

У Криму під варту відправили діджея, який поставив українську пісню

У Криму під варту відправили діджея, який поставив українську пісню
У Криму «Ленінський районний суд» оштрафував відвідувача караоке-бару в Щолкіному Дмитра Гайна, а діджея відправив під варту за «дискредитацію збройних сил росії».

Про це пише видання «Коммерсантъ».

Інцидент стався минулими вихідними у кримському курортному селищі Щолкіне, в караоке-барі «Краб».

Медіа вказує, що Гайн попросив діджея поставити українську пісню «Дике поле». Ймовірно, йдеться про трек виконавця YARMAK, яка вийшла у травні 2022 року.

Разом із цим, як пояснили в суді, на проєкторі транслювалося відео з «дискредитацією війська рф», а також символіка забороненого в росії «Азову».

Чоловік визнав свою провину і пояснив, що був сильно п'яний. Суд призначив йому штраф у 50 тисяч рублів (30 тисяч гривень).

Як пише «Коммерсантъ», діджей розважального закладу Юрій Родіонов за «дискредитацію російської армії» отримав 10 діб адміністративного арешту.

«Крим.Реалії» вказують, що у судовому засіданні правопорушник свою провину визнав частково, пояснивши, що виконував функції діджея у вказаному кафе.

«Відео з українською піснею він поставив на замовлення одного з відвідувачів кафе, проте зміст пісні та відеокліп до неї йому не були відомі», — цитує ЗМІ повідомлення суду.

Діджея заарештували з «конфіскацією предмета адміністративного правопорушення». Рішення суду може бути оскаржене.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, війна з Росією
В тему