18 Серпня 2022
Новини

До кордонів України росія тягне ешелон з ракетами

До кордонів України росія тягне ешелон з ракетами
Фото ілюстративне
Ракети та боєприпаси до кордонів України та на тимчасово окуповані території стягує рф. 

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України. Зокрема надходить ешелон із міста Улан-Уде.

Там вказують, що росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість транспортно-пускових контейнерів (ТПК) із зенітними керованими ракетами (ЗКР) до зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) С-300.

На початку серпня з Улан-Уде вийшов ешелон із боєприпасами у складі 28 вагонів, із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗКР. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах.

До середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів. У Котово вилучили понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Відомо, що у районі Джанкоя складували приблизно 440 ТПК до ЗРК С-300. Після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі ні.

За даними СтратКому ЗСУ, у Зябрівці (білорусь) за 22 кілометри від кордону з Україною так само відбувається концентрація ракет до С-300 і загальна кількість ТПК перевищує 60 одиниць.

«Загроза масованого обстрілу території України щонайменше ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття низки ешелонів до 20 числа очевидно й те, що вони концентруються до 24 серпня», — додали там.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему