17 Серпня 2022
Новини

Кримський міст - законна військова ціль, - Подоляк про плани знищення моста

Кримський міст - законна військова ціль, - Подоляк про плани знищення моста
Нові вибухи на захопленому півострові Крим у найближчі місяці прогнозує радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Про це Подоляк розповів у коментарі The Guardian.

За його словами, Україна розглядає Кримський міст, що сполучає окупований півострів із територією росії, як законну військову ціль.

«Це незаконне будівництво і головні ворота для постачання російської армії в Крим.Такі об’єкти мають бути знищені»,  — сказав Подоляк.

Додає, що стратегія українського контрнаступу полягає в тому, щоб «створити хаос всередині російських військ». Для цього знищуються ланцюги постачання, матеріально-технічне забезпечення, склади боєприпасів та інші військові об'єкти.

Подоляк припустив, що відповідальними за атаку на військову авіабазу 9 серпня є партизани. Він відкинув припущення, що вибухи були наслідком нещасного випадку.

Крім того, він прогнозує, що у найближчі 2-3 місяці можуть статися нові подібні атаки: «Я, безумовно, погоджуюся з російським міноборони, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я думаю, ми можемо побачити більше таких випадків».

Нагадаємо, міст через Керченську протоку відкрили у травні 2018 року. У грудні 2019 року росія запустила ним залізничне сполучення, після чого США запровадили додаткові санкції.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україні почали обговорювати ідею знищення цього мосту, адже саме через нього російсько-окупаційні війська перекидають підкріплення своїй армії.

Ще у квітні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Збройні сили готові завдати удару по Кримському мосту за першої ж нагоди, втім, поки що Україна не має настільки далекобійної зброї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему