17 Серпня 2022
Новини

Ракетний обстріл Одещини та Миколаєва: ситуація у регіонах України

Ракетний обстріл Одещини та Миколаєва: ситуація у регіонах України
Низка регіонів на сході та півдні України опинилася під масштабними обстрілами росіян в ніч на 17 серпня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Одещина: вночі окупанти випустили дві ракети по області. Внаслідок влучання пошкоджено базу відпочинку та декілька приватних будинків поряд, сталася пожежа. Четверо людей поранено, їм надали медичну допомогу. Пожежу на площі понад 600 метрів квадратних загасили.

Дніпропетровщина: росіяни вдарили по Широківській громаді Криворізького району: без жертв і руйнувань. По Нікопольському району вночі тричі вдарили.

У Нікополі пошкоджено 6 приватних будинків, автівки та газогони низького тиску. У Червоногригорівській громаді зачепило місцеве підприємство і недавно відремонтовану Нікопольську трасу. Перебито лінію електропередач. Люди не постраждали.

Харківщина: упродовж доби окупанти інтенсивно стріляли з артилерії та завдавали ракетних ударів. Декілька разів із РСЗВ обстрілювали Салтівський район у Харкові. Пошкоджені житлові багатоповерхівки, критична транспортна інфраструктура, є влучання на відкриті території. По області обстрілювали Харківський, Ізюмський, Чугуївський, Богодухівський райони. 

Зранку у напрямку області зафіксували запуск понад 5 ракет із Бєлгорода. Одна з ракет вдарила по Слобідському району Харкова. Також ракетні удари пошкодили житлові будинки, виникли кілька пожеж у Золочівській громаді. В Ізюмському районі через обстріли пошкоджена критична інфраструктура, горіла трава на відкритих територіях.

Луганщина: за ніч окупанти здійснили шість артилерійських та чотири мінометні обстріли, завдали ракетного удару. Обстрілювали позиції ЗСУ з танків, двічі застосовували авіацію. Атаки росіян відбили за сімома напрямками. За одним тривають бої.

Донеччина: вночі завдали ракетного удару по Кураховому та смт Курахівка. В останньому пряме влучання в приватний житловий будинок. Триває рятувальна операція, надзвичайники ліквідовують пожежу та розчищають завали.

Зранку обстріляли Дружківку: пошкоджено близько десятка приватних будинків. Упродовж доби обстріляли Авдіївку, Бахмут, Зайцеве, Карлівку та Билбасівку. Двоє людей загинули, ще 7 — поранені. 

Миколаївщина: ввечері 16 серпня вдарили по портовій інфраструктурі Миколаєва реактивними снарядами зі РСЗВ «Смерч».

У ніч проти 17 серпня обстріляли Миколаїв ракетами типу С-300. Влучили по цивільних об'єктах: по Чорноморському національному університету ім. Петра Могили та підприємству. Пошкоджені приватні будинки.

Також вночі обстріляли село Широке: влучили по сільгоспбудівлях та дорозі. Тривають обстріли прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади.

Херсонщина: стабільно важка ситуація. Були гучні вибухи та обстріли, перевірка помешкань, мародерства і викрадення людей тривали протягом минулої доби. Також жителі області повідомляли про винищувачі, які літали на території районів. 

Протягом доби російські військові обстрілювали 6 населених пунктів Херсонщини, є поранені. Також в ОВА кажуть, що окупаційна влада та військові значно посилили тиск на жителів області. Зокрема, побільшало перевірок документів, телефонів, транспорту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему