13 Серпня 2022
Новини

Ракетні удари на Донеччині та 193 прильоти по Сумщині: ситуація в областях України

Ракетні удари на Донеччині та  193 прильоти по Сумщині: ситуація в областях України
Низка регіонів України в ніч проти 13 серпня опинилася під обстрілами.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій 13 серпня.

Запорізька область: приблизно о 19:15 по Запоріжжю випустили 5 ракет. Руйнувань зазнали об'єкти інфраструктури в Шевченківському районі, сталася пожежа. Загинула одна людина, ще дві — поранені.

Сумщина: упродовж 12 серпня росіяни обстріляли 5 прикордонних громад: Юнаківську, Хотінську, Миколаївську, Есманську та Шалигінську. Зафіксували 193 прильоти. Жертв немає, але є руйнування та втрата врожаю.

Дніпропетровщина: уночі вкотре обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. По Нікополю ударили з «Градів»: пошкоджені 11 багатоповерхових будинків, 13 приватних будинків і дитячий садок. Зачепило газогін та електромережу. Люди не постраждали. 

З «Ураганів» обстріляли Апостолівську та Зеленодольську громади. Без руйнувань та постраждалих.

Харківщина: вночі — ракетний удар в Новобаварському районі Харкова. Влучили у тротуар перед Харківським кооперативним торгово-економічним коледжем. Ударною хвилею пошкоджено будівлю та підземні водні комунікації, без втрат.

Також вночі ракетний удар завдали у Немишлянському районі. Пошкоджено готельно-ресторанний комплекс, снаряд влучив у газон. Пошкоджено шибки в будинках, шість тролейбусів та п'ять легкових автомобілів на стоянці. Внаслідок обстрілів Харкова двом людям надали медичну допомогу.

По області ворог обстрілював Харківський, Лозівський, Богодухівський, Чугуївський райони. Горіли житлові будинки, господарчі споруди, окупанти обстрілювали відкриті території. Госпіталізували 4 цивільних, з-поміж них — хлопчик 13 років.

Луганщина: окупанти годинами обстрілюють позиції ЗСУ з артилерії, а потім штурмують із декількох сторін. Намагалися атакувати в районах Лисичанського НПЗ і Білогорівки, а також хотіли просунутися з боку Попасної у напрямку Бахмута.

За ніч випустили три ракети, чотири рази використовували реактивну та ствольну артилерію, двічі — міномети. Два танкові наступи відбили.

Донеччина: вночі — ракетні удари по Кураховому (база відпочинку) та Торецьку (житловий приватний сектор). За добу з артилерії, РСЗВ «Град», «Ураган» та «Смерч» обстріляли Авдіївку, Бахмут, Краматорськ, Первомайське, Мар’їнку, Галіцинівку, Карлівку та Яковлівку. 

Пошкоджено 18 приватних житлових будинків, дві багатоповерхівки, господарча споруда, приміщення Авдіївського коксохімічного заводу та дитячий садок. За добу по області — 5 загиблих, 35 поранених (серед поранених — двоє дітей).

Миколаївщина: протягом 12 серпня ворог завдавав ударів по околицях села Галицинове. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади.

Протягом доби — обстріли в межах і за межами села Широке. Влучання були переважно по сільських будівлях домогосподарств. Унаслідок обстрілів було займання сухої трави.

Херсонщина: бойові дії та обстріли на всій території області. Окрім фізичного та морального тиску, на території області триває інформаційна війна. Пропагандистські канали щоденно наголошують про проведення референдуму і приєднання до росіі. 

Є нові повідомлення про викрадення людей, зокрема і вночі. Також триває захоплення закладів освіти області. Наразі приміщення Новокаховського вищого професійного училища теж захоплено окупантами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему