12 Серпня 2022
Новини

В Україні хочуть створювати нові моделі «Байрактарів»

В Україні хочуть створювати нові моделі «Байрактарів»
В Україні турецька компанія Baykar планує не просто збудувати завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й створювати новий безпілотний винищувач.
Йдеться про Bayraktar Akіncі та Bayraktar Kizilelma. Про це розповів гендиректор Baykar Халук Байрактар в інтерв’ю Фонду «Повернись живим».

Очільник компанії-виробника «Байрактарів» заявив, що бачить Україну як стратегічного партнера, хоче зробити виробничою базою та має довгострокові плани щодо спільних проєктів.

Baykar розпочала будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де планують виробляти всі системи: не лише фюзеляж, але й електроніку, програмне забезпечення тощо.

«У нас було таке бачення. У зв’язку з цим наші інвестиційні плани просуваються прямо зараз. Для цих угод ми перебуваємо на етапі планування проєкту. Незабаром ми також хочемо розпочати реальні інвестиції», — сказав Халук Байрактар.

Він розповів, що у компанії вже є структура та технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України.

«Наше бажання — щоб одного дня на заводі в Україні ми змогли створювати Bayraktar TB2, Bayraktar Akinci, а також новий Bayraktar Kizilelma — безпілотний винищувач», — сказав Халук Байрактар.

Зазначимо, Bayraktar Kizilelma («червоне яблоко») — це реактивний надзвуковий малопомітний палубний БПЛА з українським двигуном, що розробляється турецькою оборонною компанією Baykar. Прототип нового бойового безпілотника показали у березні 2022 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина
В тему

Останні матеріали