12 Серпня 2022
Новини

«Їм навряд чи колись вдасться окупувати Україну», - Воллес

«Їм навряд чи колись вдасться окупувати Україну», - Воллес

Замість «трьох днів» «спецоперація» володимира путіна триває вже майже півроку з великими втратами у техніці та живій силі.

Про це, за підсумками донорської конференції для України сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає The Guardian.

«Їм поки що не вдалося і навряд чи колись вдасться окупувати Україну. Їх вторгнення сповільнилося і постійно видозмінювалося настільки, що вони насправді зосередилися тільки в частинах півдня і сходу, дуже далеко від своєї триденної так званої спеціальної операції. Три дні — це вже понад 150 днів і майже шість місяців з величезними значними втратами як у техніці, так і в людях», – сказав Воллес.

На його думку, путін робив ставку на те, що у серпні міжнародне співтовариство втомиться від конфлікту, але цього не сталося.

«Ми вийшли з цієї зустрічі з ще більшими обіцянками фінансування, новими обіцянками навчання та новими обіцянками військової допомоги, і все це спрямоване на те, щоб допомогти Україні перемогти, допомогти Україні відстояти свій суверенітет і справді гарантувати, що амбіції президента путіна в Україні зазнають невдачі», – запевнив британський міністр.

Нагадаємо, в ISW вважають, що цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави. На думку аналітиків, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, великобританія
В тему

Останні матеріали